Chengdu

Efter nio och en halv timmar är vi framme i Sichuans huvudstad, Chengdu och en bit ifrån hotellet hälsar självaste Mao hälsar oss välkomna. För första gången sedan den ödesdigra lunchmiddagen i Hefei’s outlet äter vi på restaurang. Tidigare under vår odysse har vi levt på mat inhandlad på livsmedelsaffär. Typ frukt, förkokta nudlar, grönsaker och corned beef. Men restaurangmaten i Sichuan kan vi bara inte låta bli.

Nedan: Mjukstekt aubergine och bönor med lagom mycket hetta, en mycket het fiskgryta med chili, grön sichuanpeppar, svamp och en bladgrönsak. Det heta lyckas vi balansera med friterad aubergine doppad i en söt sås. Så nu håller vi tummarna att restaurangbesöket slutar bättre denna gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *