Jag studerar igen, del 3

Moment 3: Tema

I det tredje momentet på kursen ska en text på ett visst tema skrivas. Under denna termin har man valt kärlek som tema. Hur kan man gestalta kärlek? Vilken funktion har kärleksscenen i en berättelse? Hur gör man för att gestalta sinnliga och kroppsliga erfarenheter i den skönlitterära texten? Uppgiften har en väldigt fri tolkning och det kan gälla kärlek till en vuxen människa, ett barn, ett djur eller till och med en plats. The sky is the limit.

Inspirationstexter i detta moment har varit bland annat Hjalmar Söderbergs autofiktiva Den allvarsamma leken och Agnes Lidbäcks, bitvis makabra, Finna sig. Men även den fantastiska genomgång Anders Johansson gör av kärlekens mystisk i sin Kärleksförklaring (utdrag och med mina gröna markeringar) och Höga visan.

Min slutliga text.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *