Nihao

Så har jag ställt kosan österut igen. Ming åkte i förväg redan i slutet av januari men jag ville slutföra så mycket som möjligt av min skrivkurs innan jag gör henne sällskap. Förutom vanligt Kinaliv i Hefei (som ligger två timmar västerut med snabbtåg från Shanghai) tänkte vi resa runt lite. De gamla miljöerna i Hangzhou eller Suzhou kanske vi tar på vägen till Hefei. Men även Chengdu, Chongqing och kanske Xining i nordvästra Kina är några av de platser vi funderar på att besöka. Just Xining i provinsen Qinghai var den plats till vilken Mings föräldrar blev förvisade under kulturrevolutionen för att bli utbildade av bönder och arbetare.

Jag tänkte också passa på att göra lite research inför den roman jag har börjat skissa på (och på allvar planerar att ta tag i efter att den tredje delen av Klara&Johannes-trilogin är klar). Planen är att den delvis kommer att utspela sig i det stora landet i öster.

Beroende på tid och inspiration kommer jag att blogga mina upplevelser här.


Nedan mina första stapplande steg i det kinesiska skriftspråket, som jag i flera år tänkt lära mig men aldrig kommit till skott. Kanske jag kan ta tag i det på riktigt nu.

Jag skriver följande i videon:

Hej
Jag är en pappa.
Jag är inte en mamma.

Meningarna är baserade på vilka tecken jag lärt mig och som gick att göra en vettig mening av :-D. Som det kanske framgår av videon är det viktigt från vilket håll man drar strecken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *