Uppvaknande

Vi bor på Hanting hotell, en kedja i mellanklassen. Cirka 400:- natten och en helt ok standard. Ligger två tunnelbanestationer från Shanghai tågstation (se pilen på kartan ovan), perfekt när vi på förmiddagen tar tåget till Suzhou. Den utflykten kommer att få ett eget inlägg så småningom.

Det första jag gör när jag vaknar på ett hotell första gången efter att ha anlänt sent en kväll är förstås att titta ut genom fönstret. Så även den här morgonen och får möta det gamla och moderna Shanghai. Även om jag förstår behovet av bostäder är de inte vackra de skyskrapeskogar som växer överallt i och runt städerna. Så även här där vi bor. Småhusbebyggelsen framför ser så mycket trevligare ut.

På frukostbuffén hittar man inget över huvud taget man normalt brukar. Jo två saker, juice och ägg. Men mycket grönsaker som syns och en mycket kryddig tofu.

En rolig sak vi hittar på hotellrummet var en kaffepåse, det vill säga en liknande som den te brukar vara i, fast betydligt större.

Vi förbereder det och tar med det på utflykten till Suzhou och det visade sig smaka riktigt bra även om jag inte är någon kaffe-gourmet.

På vägen ut upptäcker vi att Mao’s ande ännu vilar över Kina. Denna skoter är eldriven, precis om alla andra vi möter på väg till tunnelbanan. Fördelen är förstås att luften blir bra, nackdelen är att man inte hör dem när de susar fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *