Shenzhens Wall Street 

Tillbringar kvällen som femte hjul eller rättare sagt femtonde hjul på ett reunion-party i en liten hotellrestaurang. Den ligger intill det ursprungliga finanscentra som Deng Xiaoping initierade i slutet av 70-talet. Då uppgick befolkningen till några tiotusental och platsen var bara ett litet fiskesamhälle vid Shenzhenviken. Idag är drygt tio miljoner folkbokförda här men obekräftade uppgifter anger att ytterligare ca tio miljoner bor här. Så staden har vuxit enormt under dessa 40 år. Byggnaderna nedan är dock betydligt yngre.

I en tur med bussen runt i stan ser man nybyggnation av skyskrapor praktiskt taget överallt som t.ex. “rymdraketen” nedan (notera byggkranen som skymtar strax till vänster om toppen). Så expansionen fortsätter.

Åter till partyt. Trots att jag omöjligen kan förstå något av vad som sägs känns det att stämningen är mycket god och jag tänker på min tid på Ericsson i Sundsvall. En arbetsplats som har varit svårslagen. De reunions vi haft efter det att kontoret las ner 2008 har låtit ungefär som kvällens gör: