Om mig

Bloggar ibland här om olika ämnen, resor med mera när andan faller på och som ett alternativ till Facebook. Välj ämne till höger.

Har också börjat skriva skönlitterärt. Cadenza är min debutroman och den första i en planerad serie om Klara och Johannes.

Lite om mig själv

Uppväxt i Västerbacke några mil utanför Örnsköldsvik i Ångermanland. Under många år bodde jag i Härnösand och arbetade bland annat på “Monopolet”. Senare även en period i Sundsvall. I slutet av 00-talet förde arbetet som dataingenjör mig till Stockholm och Årsta där jag ännu är bosatt.

Jag tycker om att befinna mig där det finns böcker. Min far, som medverkade till folkbibliotekens framväxt under första halvan av 1900-talet, såg tidigt till att jag fick ett lånekort. När jag i vuxen ålder flyttat till en ny ort har det lokala biblioteket varit bland de första platserna jag besökt. Alla olästa böcker i hyllorna har varit som musslor att öppna. Vissa är förstås tomma men då och då hittar man ljuvliga pärlor.

Varför skriver en dataingenjör prosa? Det korta svaret är att jag tidvis inte kan låta bli då jag tycker det är lustfyllt att formulera mig i ord. Men mina texter föds också i myllan av både livserfarenheter och drömmar men är varken självbiografiska eller autofiktiva. Ändå vill jag att läsarna ska uppfatta mina berättelser som autentiska. Först då tror jag att de kan beröra det innersta hos oss. Så är det i alla fall för mig.

Klassisk musik och geologi är två vitt skilda ämnen som fascinerat mig oerhört fast på olika sätt förstås. De har gett mig stunder då jag tänkt: just nu behöver jag absolut ingenting mer. I mitt skrivande vill jag dela med mig av även den känslan. Tillsammans med skrivandet illustrerar dessa områden också mig som person: en romantisk naturvetare.

Förutom en ingenjörsutbildning har jag akademiska meriter även inom geologi, musikteori, biologi och skrivande vilket förstås påverkat mina texter. Både här i bloggen och i mina böcker.