Efter nio och en halv timmar är vi framme i Sichuans huvudstad, Chengdu och en bit ifrån hotellet hälsar självaste Mao hälsar oss välkomna. För första gången sedan den ödesdigra lunchmiddagen i Hefei’s outlet äter vi på restaurang. Tidigare under vår odysse har vi levt på mat inhandlad på livsmedelsaffär. Typ frukt, förkokta nudlar, grönsaker och corned beef. Men restaurangmaten i Sichuan kan vi bara inte låta bli.
Nedan: Mjukstekt aubergine och bönor med lagom mycket hetta, en mycket het fiskgryta med chili, grön sichuanpeppar, svamp och en bladgrönsak. Det heta lyckas vi balansera med friterad aubergine doppad i en söt sås. Så nu håller vi tummarna att restaurangbesöket slutar bättre denna gång.
![](http://www.torsteneriksson.se/wp-content/uploads/DSC_4448-01-1020x1024.jpeg)
![](http://www.torsteneriksson.se/wp-content/uploads/DSC_4449-01-983x1024.jpeg)
![](http://www.torsteneriksson.se/wp-content/uploads/DSC_4450-01-1024x868.jpeg)