Outlet, igen

Vi vågar oss på outletten igen, men den här gången tar vi med matsäck. Vatten, då det är 35 grader varmt och vi behöver promenera en och en halv kilometer från tunnelbanans ändstation. Men även lite frukt, juice och ”fikabröd”.

Även denna gång verkar butikerna rätt övergivna och när vi går in i någon av dem får vi oftast hjälp av flera expediter. De står annars vid ingången och försöker locka kunder.

Jag kan inte se att butikernas inredning på något sätt skiljer sig från dem i Sverige till exempel. Som en vanlig galleria. Möjligen med ett undantag om man kollar noga vilken utsmyckningslitteratur som står uppe på bokhyllan.

Rabatterna är ofta rejäla och på reaskyltar kan det stå till exempel ”80%” vilket inte betyder att man betalar 80% utan att det är 80% avdrag. Men jag har svårt att avgöra om det ordinarie priset verkligen är ordinarie. Jag försöker jämföra med svenska priser så gott det går och hålla mig till ”kändare” märken. Just på den här outletten tror jag inte att det är märkesstöld på de kläder man säljer. På bilden till vänster, priset på ett par Timberlandbyxor, nedsatt till 279 RMB (~420:-) från 699 RMB. Oftast, fast inte på just dessa brallor, får man ytterligare rabatt.

En rätt kul och praktisk grej är att det i provhytten finns nästan riktiga skor men i form av slippers. Så om man, som jag idag, provar byxor är det praktiskt att se hur de tar sig ut i ”finskor” i stället för de hikingskor jag oftast har när vi är på språng. Dessutom slipper man snöra om dem om man provar flera olika byxor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *