Hefeis lunga

Den gamla flygplatsen, som ligger en fem, sex kilometer söder om Hefei’s stadskärna, ersattes för ett decennium sedan av en ny som ligger några mil nordväst om sta’n. På den gamla finns ännu den enda landningsbanan kvar men är under omvandling. Området omedelbart intill den har man dock på ett mycket förtjänstfullt sätt redan omvandlat till en park som närmar sig vara en botanisk trädgård. Här finns dammar, vattendrag och små kullar där gångvägar slingrar sig fram. Och växter förstås. Särskilda områden med hortensia, azalea, violer, äppelträd med mera. Vi är sent ute och hinner bara med en bråkdel innan solen försvinner bakom horisonten strax efter sju. Hit återvänder jag gärna men det får bli en annan gång då jag strax återvänder till Sverige.

Nedan ett axplock från den två timmar långa promenaden vi tar.

I skymningen ger sig det moderna Hefei till känna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *