En skyline 

Lämnar Hefei redan efter en natt och anländer till Shanghai, min startpunkt i Kina, sent på eftermiddagen återigen med snabbtåget. Och säga vad man vill men nog har de lyckats med en fräck skyline här.

Luften är klar och ren till skillnad från när jag anlände hit för knappa tre veckor sedan. Då kändes redan efter nån halvtimme en “kemisk” smak i munnen som om jag av misstag fått in diskmedel där och man kände motstånd mot att dra djupa andetag. Inget sånt nu :-).

Trots ett budgethotell för 300:- natten (Hanting) så ligger shoppinggatan Nanjing Dong blott några tunnelbanestationer bort. Dess ena ändpunkt slutar i “The Bund” som är den strandpromenad som vetter mot floden och har den nu välkända utsikten.

Tio minuters promenad senare står jag tillsammans med hur många kineser som helst och fotar det välkända TV-tornet. Alla tar selfies så även jag 🙂

I mitt blickfång ovan syns minnena av kolonitiden med sin europeiska 1800-tals arkitektur. Byggnaden nedan ligger längs “The Bund” och således mittemot TV-tornet.

På väg tillbaka blir det dumplings fyllda med fläskfärs och soppa dvs de innehåller även buljong.

15 yuan för åtta stycken serverade i en pappmugg och, förstås, goda.