300 km/tim

Lämnar Huangshan och bergen och fortsätter söderut med snabbtåget efter en knapp timme med buss till tågstationen Huangshan Bei. Precis som de tidigare snabbtågen jag åkt anländer det till perrongen exakt på minuten.

Komforten i andra klass är som motsvarande i X2000 men rälsen verkar vara betydligt bättre. Endast mycket små krängningar eller vibrationer känns trots att de kör betydligt snabbare än den svenska motsvarigheten. Det kinesiska snabbtågsnätet är dock avsevärt yngre än det i Sverige vilket kanske förklarar skillnaden. Sen det är lite som att flyga, säkerhetskontroll med skanning av väskor och människor innan man överhuvudtaget kommer in på stationen. Sen tar man sig till gaten och när boarding startar passeras ytterligare en, automatisk, spärr.

Om knappt åtta timmar är vi framme vid en av Kinas ekonomiska frizoner.